Melding maken?
Melding maken?

Mountainbiken in Twente

Mountainbiken (MTB) is in Twente een grote sport. Niet zo gek als je bedenkt dat we hier in Twente beschikken over sprookjesachtige bossen, uitgestrekte landerijen, waterpartijen en een heel netwerk van mountainbiketochten. Als je stevig zou doorfietsen kun je namelijk in ongeveer een week, een MTBroute in Twente van 1000 kilometer afleggen over steeds weer nieuwe paden.

Het zijn allemaal individueel mooie routes die onderling door verbindingsstukken aan elkaar geknoopt worden. Voor elk niveau is er wel een route. Er zijn vlakke paden met klimmetjes waar beginners de sport zonder te veel kleerscheuren kunnen leren. Daarnaast zijn er genoeg kunstmatige hindernissen waar professionele bikers hun kunsten kunnen showen.

Ken jij het MTB classificatiesysteem al?

In samenwerking met wielersportbond NTFU hebben wij het MTB classificatiesysteem met gebruikmaking van kleurcodering in Twente gelanceerd. Net als op de skipistes, waarbij elke kleur de moeilijkheidsgraad aangeeft van de route, maar ook in een vorm zoals een cirkel voor groen, een vierkant voor blauw etc. Door de gekleurde borden kunnen mountainbikers beter bepalen of ze ervaren genoeg zijn voor de mountainbikeroute. Op deze manier kom jij nooit voor verrassingen te staan.

Welke kleur past bij jou?

Alle mountainbikeroutes in Twente zijn voorzien van de kleurcodering in de bewegwijzering.
Er zijn vier kleuren: groen (makkelijk), blauw (gemiddeld), rood (moeilijk) en zwart (zeer moeilijk) die aangeven hoe moeilijk de mountainbikeroute is.  

Check ook onderstaande pagina's om alles te weten te komen over het Mountainbikenetwerk in Twente!

Delen