Melding maken?
Melding maken?

MTB'en in Twente

Mountainbiken (MTB) is in Twente een grote sport. Niet zo gek als je bedenkt dat we hier in Twente beschikken over sprookjesachtige bossen, uitgestrekte landerijen, waterpartijen en een heel netwerk van mountainbiketochten. Als je stevig zou doorfietsen kun je namelijk in ongeveer een week, een ATB-route in Twente van 1000 kilometer afleggen over steeds weer nieuwe paden.

Mooie MTB plekken op de route

Inmiddels dus 1000 kilometer aan MTB-routes in Twente. Het zijn allemaal individueel mooie routes die onderling door verbindingsstukken aan elkaar geknoopt worden. Voor elk niveau is er wel een route te bedenken. Er zijn vlakke paden met klimmetjes waar beginners de sport zonder te veel kleerscheuren kunnen leren. Daarnaast zijn er genoeg kunstmatige hindernissen waar professionele bikers hun kunsten kunnen showen.
Let wel, veiligheid voorop!

Twente behoort tot een van de bosrijkste gebieden van Nederland. Beleef de natuur op zijn puurst en trek een modderspoor door het Twentse landschap met een MTB. Zo kun je lekker rollen langs rivier de Dinkel en genieten van goudgele kliffen. Op je weg raas je langs tal van nostalgische boerderijen en landgoederen. Je kunt je ogen dus uitkijken, maar blijf wel alert, want een wild dier zou zomaar je pad kunnen kruisen!

Met een mountainbike ben je hartstikke mobiel en met wat spierkracht leg je met gemak 50 kilometer op een dag af. Twente is een uitgestrekte provincie en met de fiets kun je een fikse afstand afleggen om lekker veel te zien. Fietsend zie je gewoon meer en dit heeft ook als voordeel dat je unieke plekjes kunt ontdekken die je op een later tijdstip nogmaals te voet kunt afleggen. 

MTB-routes zijn te vinden via de routeplanner. Liever de routes bekijken via je telefoon? Download dan de app 'Routemaker'.

Delen