Melding maken?
Melding maken?

Mountainbiken in Twente

Mountainbiken (MTB) is in Twente een grote sport. Niet zo gek als je bedenkt dat we hier in Twente beschikken over sprookjesachtige bossen, uitgestrekte landerijen, waterpartijen en een heel netwerk van mountainbiketochten. Als je stevig zou doorfietsen kun je namelijk in ongeveer een week, een ATBroute in Twente van 1000 kilometer afleggen over steeds weer nieuwe paden.

Het zijn allemaal individueel mooie routes die onderling door verbindingsstukken aan elkaar geknoopt worden. Voor elk niveau is er wel een route. Er zijn vlakke paden met klimmetjes waar beginners de sport zonder te veel kleerscheuren kunnen leren. Daarnaast zijn er genoeg kunstmatige hindernissen waar professionele bikers hun kunsten kunnen showen.

Ken jij het MTB classificatiesysteem al?

In samenwerking met wielersportbond NTFU hebben wij het MTB-classificatiesysteem met gebruikmaking van kleurcodering In Twente gelanceerd. Net als op de skipistes, waarbij elke kleur de moeilijkheidsgraad aangeeft van de route. Door de gekleurde borden kunnen mountainbikers beter bepalen of ze ervaren genoeg zijn voor de mountainbikeroute. Op deze manier kom jij nooit voor verrassingen te staan.

Welke kleur past bij jou?

Alle mountainbikeroutes in Twente zijn voorzien van de kleurcodering in de bewegwijzering.
Er zijn vier kleuren: groen (makkelijk), blauw (gemiddeld), rood (moeilijk) en zwart (zeer moeilijk) die aangeven hoe moeilijk de mountainbikeroute is.  

Twente behoort tot een van de bosrijkste gebieden van Nederland. Beleef de natuur op zijn puurst en trek een modderspoor door het Twentse landschap met een MTB. Zo kun je lekker rollen langs rivier de Dinkel en genieten van goudgele kliffen. Op je weg raas je langs tal van nostalgische boerderijen en landgoederen. Je kunt je ogen dus uitkijken, maar blijf wel alert, want een wild dier zou zomaar je pad kunnen kruisen!

MTBroutes zijn te vinden via de routeplanner. Liever de routes bekijken via je telefoon? Download dan de app 'Routemaker'.
Delen