Melding maken?
Melding maken?

Update: MTBroute Sallandse Heuvelrug per 1 oktober weer open

Volg hier het laatste nieuws met betrekking tot de afsluitingen MTBroute Sallandse Heuvelrug:

Per 1 oktober is de blauwe MTBroute Sallandse Heuvelrug weer toegankelijk en zijn de afsluitingen verwijderd door de buitendienst, waarna de route in de loop van zaterdagmiddag weer te fietsen is.

De door Routenetwerken Twente en de gemeenten Hellendoorn en Rijssen/Holten ingediende beroepen tegen het besluit van de Provincie Overijssel van 24 mei 2022 moeten nog door de rechtbank behandeld worden.

Verzoek tot afsluiting

De Provincie Overijssel heeft eerder bekendgemaakt dat de blauwe mountainbikepaden op de Sallandse Heuvelrug moesten worden afgesloten. Dit was de uitkomst van de zitting van 27 juni jl., waarin het verzoek om een voorlopige voorziening, het verzoek om de mountainbikepaden open te houden, werd behandeld. 

Routenetwerken Twente betreurde de uitkomst van dit besluit, maar ging gelijk over tot actie. De rechter bepaalde dat alle singletracks op de blauwe route uiterlijk donderdag 7 juli 2022 afgesloten moesten zijn. De route is werd daarmee in ieder geval tot en met 30 september 2022 afgesloten. 

Klik hier voor een overzicht van alle afsluitingen

Kleuraanduiding
Oranje lijn = mountainbikeroute
Blauwe lijn = verbindingsroutes / aanrijroutes
Grijs blok = afsluiting


Verlenging tot uitspraak

Eerder werd bekendgemaakt dat de Provincie voornemend was om de blauwe mountainbikepaden op de Sallandse Heuvelrug te sluiten. We kregen daarvoor drie weken de tijd om dit te realiseren. Tegen dit besluit hebben wij samen met de gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten beroep aangetekend bij de rechtbank Zwolle en een verzoek ingediend om de mountainbikepaden zolang open te houden. Dit is akkoord bevonden en de zitting werd uitgesteld tot 27 juni. 
 

Onbekenden verwijderen bestaande afsluiting Bergleidingweg

Een bestaande afsluiting aan de Bergleidingweg te Nijverdal werd door onbekenden verwijderd. Het ging hier om de tijdelijke afsluiting tot 1 oktober. Tijdelijke afsluitingen zijn vaker doelwit geweest, zo ook aan de Paltheweg en de Van Heekweg. Bij deze nogmaals het dringende verzoek aan alle routegebruikers om afsluitingen op sportieve wijze te respecteren en gebruik te maken van de omleiding.
Onze buitendienst heeft inmiddels maatregelen getroffen aan de Bergleidingweg. 

Routenetwerken Twente is niet aansprakelijk en/of verantwoordelijk voor informatie over dit onderwerp op andere websites. Raadpleeg onze website voor de laatste berichtgeving 

Delen