Update: MTBroute Sallandse Heuvelrug per direct afgesloten

Volg hier het laatste nieuws met betrekking tot de afsluitingen MTBroute Sallandse Heuvelrug:

De Provincie Overijssel heeft bekendgemaakt dat de blauwe mountainbikepaden op de Sallandse Heuvelrug moeten worden afgesloten. Dit is de uitkomst van de zitting van 27 juni jl., waarin het verzoek om voorlopige voorziening, het verzoek om de mountainbikepaden open te houden, werd behandeld. 

Routenetwerken Twente betreurt de uitkomst van dit besluit. De rechter heeft bepaald dat alle singletracks op de blauwe route uiterlijk donderdag 7 juli 2022 afgesloten moet zijn. De route is daarmee in ieder geval tot en met 30 september 2022 gesloten. De werkzaamheden voor deze afsluitingen zijn inmiddels in volle gang. 
Klik hier voor een overzicht van alle afsluitingen

Kleuraanduiding
Oranje lijn = mountainbikeroute
Blauwe lijn = verbindingsroutes / aanrijroutes
Grijs blok = afsluiting


Verlenging tot uitspraak

Eerder werd bekendgemaakt dat de Provincie voornemend was om de blauwe mountainbikepaden op de Sallandse Heuvelrug te sluiten. We kregen daarvoor drie weken de tijd om dit te realiseren. Tegen dit besluit hebben wij samen met de gemeenten Hellendoorn en Rijssen/Holten beroep aangetekend bij de rechtbank Zwolle en een verzoek ingediend om de mountainbikepaden zolang open te houden. Dit werd akkoord bevonden en de zitting werd uitgesteld tot 27 juni. 
 

Onbekenden verwijderen bestaande afsluiting Bergleidingweg

Een bestaande afsluiting aan de Bergleidingweg te Nijverdal werd door onbekenden verwijderd. Het ging hier om de tijdelijke afsluiting tot 1 oktober. Tijdelijke afsluitingen zijn vaker doelwit geweest, zo ook aan de Paltheweg en de Van Heekweg. Bij deze nogmaals het dringende verzoek aan alle routegebruikers om afsluitingen op sportieve wijze te respecteren en gebruik te maken van de omleiding.
Onze buitendienst heeft inmiddels maatregelen getroffen aan de Bergleidingweg. 

Routenetwerken Twente is niet aansprakelijk en/of verantwoordelijk voor informatie over dit onderwerp op andere websites. Raadpleeg onze website voor de laatste berichtgeving 

Delen