Melding maken?
Melding maken?

Twentse fietsverhalen

De meuiste dingn in ‘t leaven kost ginnen stuver

Op zoek naar bijzondere verhalen langs het fietsnetwerk Twente

In de globaliserende en steeds meer digitaliserende wereld is er behoefte aan herkenning en geborgenheid. Een plek waar je je thuis voelt, een plek die je kent, en waar de mensen jou kennen.  Het noaberschap, het naar elkaar omzien en het ingebed zijn in levendige gemeenschappen met een rijke historie, zit in het DNA van Twente.

Twentenaren zijn trots op Twente, op hun cultuur, op hun taal en op hun geschiedenis. Het fietsnetwerk laat het mooiste van het Twente van nu zien. Dat is al een beleving op zich. Van Buurse tot en met Bornerbroek vind je langs de fietsroutes verhalen over verschillende plekken in Twente: bijzondere verhalen over Twente. Het zijn niet per se interessante plekken: ook doodgewone plekken hebben soms een bijzonder verhaal dat bijna niemand kent. Dat soort verhalen willen we graag met jou delen. Laten zien wat Twente zo bijzonder maakt, wat het DNA van Twente is. Dankzij de verhalende panelen worden mensen betrokken bij hun leefomgeving, of om met Marcel Proust te spreken:

“De ware ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar het waarnemen met nieuwe ogen.”

De bijzondere verhalen zijn terug te vinden in Rondje Borne, Rondje Hengelo, Rondje Enschede en de Zoutmarkeroute.  Klik hier voor alle gethematiseerde fietsroutes in Twente. 


Klik hier voor inzage in het verhalende fietsnetwerkpanelen boekje met daarin een overzicht van alle knooppunten.

Delen