Melding maken?
Melding maken?

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meestgestelde vragen hieronder voor je op een rij gezet. Heb je andere vraag of opmerking, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Routenetwerken

Voor wie even geen wandelkaart wil is er de Routemaker app. Een app vol met gethematiseerde wandel-, fiets-, mountainbike- en vaarroutes van Twente, Salland en Vechtdal. Vanwege de samenwerking met diverse partijen zijn er nog veel meer bijzondere routes toegevoegd en is deze app dus zeker een kijkje waard!. Na de keus van de route is deze te downloaden en direct te starten. De app werkt op basis van locatiebepaling. Voor nu is het aanbod zoals hierboven beschreven, maar Routenetwerken Twente is hard bezig om de paardrij- en autoroutes ook toe te voegen. Je download de app hier voor Android en Apple.

Het komt voor dat een wandelroute niet direct bij het paneel start. Vanuit het paneel start je je route door de pijlen te volgen in de kleur van jouw route. Op weg weer terug van de route naar het startpunt, volg je een aanlooproute. Deze route, en deze bordjes, zijn te herkennen aan een grijze pijl met in de rechterhoek onderin een i. Zo kom je weer veilig terug!

Verschillende knooppunten in het Fiets- en Paardrijnetwerk Twente hebben een 'dubbel nummer'. Deze knooppunten liggen zo dicht bij elkaar dat ze hetzelfde nummer krijgen Dit worden 'gecombineerde knooppunten' genoemd. Het zorgt voor ons dat we niet te veel nummers op te kleine afstand achter elkaar krijgen en daarnaast komen we in de 'knoop' dat dezelfde nummers te snel weer bij elkaar in de buurt komen.

Zoals je kan zien op de infographic hieronder is knooppunt 15 gesplitst in twee fysieke locaties dicht bij elkaar. Via knooppunt 15 kan je namelijk door naar knooppunt 22, of je kan knooppunt 15 verder volgen en zo doorrijden naar knooppunt 21 of knooppunt 17. Niet heel lastig toch? Zie het als een verlengde van hetzelfde knooppunt en het zal je vanzelf de weg gaan wijzen! Gewoon letten op het volgend knooppunt waar je naar toe wilt. Good goan!

De singletracks zijn speciaal aangelegd voor de Mountainbikeroutes. Het zijn stukken die in één richting gereden moesten worden. Wandelen of fietsen (op een normale fiets) is hier dan ook niet aan te raden. Wanneer er snelle mountainbikers fietsen kunnen er namelijk gevaarlijke situaties ontstaan.

In de routeplanner van het Wandelnetwerk Twente staan grijze/zwarte routelijnen om te plannen. Dit zijn te plannen lijnen waar óf verbindingsroutes óf LAW/Streekpad/Meerdaagse themaroutes lopen. In het veld is er geen kleur over deze route aangelegd.
Op de paal in het veld zal dus of één van de meerdaagse routes gemonteerd zijn of er staat een witte pijl met grijze rand op, de zogeheten verbindingsroutes.