Waar bent u naar op zoek?

Wandelen in Twente

Het Wandelnetwerk Twente is het mooiste wandelnetwerk van Nederland. Nu is dat niet zo moeilijk, want de rest van Nederland is nou eenmaal geen Twente, met maar liefst 6000 kilometer wandelmogelijkheden. Het wandelnetwerk beslaat de mooiste wandelroutes, wandelpaden en lange-afstandswandelingen welke reeds beschikbaar waren in Twente, maar dan aaneengeknoopt tot Wandelnetwerk Twente door middel van 2500 keuzepunten. Het wandelnetwerk is in een aantal fasen ontwikkeld waarvan de eerste al in 2007.

De routes zijn door middel van de keuzepunten verbonden en verwijzen in beide richtingen naar elkaar. Een keuzepunt is altijd een combinatie van een letter met cijfers. en op een keuzepunt kun je overstappen op een andere wandelroute door eenvoudig de kleur van de route van keuze te volgen. Het Wandelnetwerk Twente is dusdanig groot dat er vijf overzichtskaarten zijn uitgebracht. Elke kaart geeft een kwart van het wandelnetwerk weer.

(Door)ontwikkeling

We blijven ons best doen om het nog mooier te maken, door het wandelnetwerk continu te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het netwerk regelmatig aan te vullen met nieuwe thema’s, zowel korte als meerdaagse. Met de introductie van nieuwe themaroutes willen we wandelaars langs de mooiste plekken leiden. Elke themaroute herken je eenvoudig aan zijn unieke symbool en naam, zowel op de pijltjes als op de panelen.

Wandelen in Twente - Is wel het sufste dat je kunt doen

Stel, je komt straks je vrienden tegen… wat moet je dan zeggen? "We hebben gewandeld"? Neeeh. Kan. Echt. Niet. Iedereen weet immers: wandelen is wel het sufste dat je kunt doen. Wat niet iedereen weet, is dat wandelen in Twente een belevenis is. Ja man, zo hip als een gele koe! Je weet niet wat je meemaakt. Op zandweggetjes, verharde paden, in bossen, langs heidevelden of dwars door het coulisselandschap. Als je eenmaal op pad bent, wil je nooit meer wat anders. Gelukkig hebben we 6000 km liggen; daar ben je wel even zoet mee. Of je nou een korte route pakt, of een meerdaagse, je wordt steeds weer gegrepen door het Twentse landschap. Kies een bestaande tocht, of combineer verschillende keuzepunten en maak er helemaal jouw wandeling van via de routeplanner. Liever de routes bekijken via je telefoon? Download dan de app "Routemaker".

Nog even op een rij:

  • 6000 kilometer aan unieke wandelroutes
  • 2500 keuzepunten
  • 325 wandelpanelen waaronder startpunten en informatiepanelen
  • Een serie van 5 wandelkaarten; Noord, Oost, Zuid, West en Stedenband
  • Één thematische kaart genaamd Twents Blokje Om
  • 10 miljoen gebruikers jaarlijks over de routenetwerken; 15% is toerist, 85% eigen Twentenaren, (in 2017 gemeten)
  • Uit onderzoek is gebleken dat het wandelnetwerk 4x méér gebruikt wordt dan het fietsnetwerk(!)


 

Delen